HOE HAAL JE EEN KANDIDAAT OVER DE STREEP?

Het meest essentiële deel van het rekruteringsproces!!

We weten allemaal dat het vinden van de juiste persoon, die aan al je verwachtingen voldoet, een hele uitdaging is. Eens je die ‘perle rare’ (‘zeldzame parel’, zoals ze in het Frans zeggen) gevonden hebt beloof je jezelf dat je hem/haar nooit meer zal laten gaan.

Echter, ookal ben je zelf overtuigd van de match, dan moet je kandidaat ook nog steeds overtuigd worden. Hier enkele voorbeelden waarom dat een uitdaging kan zijn:

  • Als rekruteringsverantwoordelijke heb jij ook het recht om af en toe een slechte dag te hebben. Als je toevallig net op die dag je perfecte match ontmoet heeft deze misschien wel twijfels over jou.
  • Misschien ben jij wel overtuigd, maar wil hij/zij graag meer verantwoordelijkheden dan je kan bieden.
  • De kandidaat heeft meerdere sollicitaties lopen, die van jou is er slechts één van. In de huidige rekruteringsmarkt is dit vaak het geval.

Dus, wat kan jij doen:

  • Hou de bal aan het rollen. Probeer enkel noodzakelijke gesprekken te organiseren en plan deze op dezelfde dag in. Indien dat niet mogelijk is, streef je best naar de kortst mogelijke tijd tussen gesprekken. Wees bereid om video-gesprekken te voeren.
  • Zorg dat je kandidaat zo snel mogelijk zijn/haar toekomstige collega’s ontmoet. Je huidige teamleden kunnen je evangelisten zijn.
  • Wees open en transparant over wat de kandidaat kan verwachten bij jouw bedrijf. Open kaart spelen zal je kandidaat het vertrouwen geven om je te geloven als je zegt dat hij/zij een goede fit is.
  • Wees flexibel in het aanpassen van de jobbeschrijving om beter aan de verwachtingen van je kandidaat te voldoen. Rollen binnen een bedrijf veranderen toch continu, dus waarom zou je niet de moeite doen om de ideale functie voor je kandidaat te creëren?
  • Verras hem/haar door meteen een concreet voorstel te doen, liefst een reeds getekend contract.
  • Geef je kandidaat een korte deadline voor het nemen van een beslissing. Geef maximaal een week tijd.

Als geen van deze tips helpen, dan betekent dit misschien dat jullie niet voor elkaar waren voorbestemd, of dat de timing niet juist zat. Gelukkig zijn er dan nog altijd ‘more fish in the sea’, oftewel ‘geen hand vol maar een land vol’!

Deel deze blog op :

Gerelateerde berichten

M18: jouw gespecialiseerde partner in executive search

M18: één van de beste en persoonlijke headhunters in België

Wil je het nieuwste rechtstreeks in je inbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele kans!​