M18: jouw gespecialiseerde partner in executive search

Executive search

Bij M18 zijn we gespecialiseerd in executive search. Heb je een leidinggevende positie die zo snel mogelijk ingevuld moet worden? Wij weten als geen ander dat deze rollen cruciaal zijn voor het succes van je organisatie. Daarom zetten we onze expertise in executive search graag voor je in.

Executive search betekenis

Executive search verwijst naar een gespecialiseerde wervingsdienst die wordt gebruikt om hooggekwalificeerde kandidaten te vinden voor senior-level en executive posities. Bedrijven die deze diensten aanbieden, worden vaak headhunters genoemd.

Deze bedrijven worden meestal ingehuurd door organisaties die op zoek zijn naar het invullen van topfuncties waarbij de groep potentiële kandidaten beperkt is en de impact van het aannemen van de juiste (of verkeerde) persoon significant is.

Executive search

Executive recruitment: een belangrijk proces

Als professional ben je constant op zoek naar mogelijkheden om je carrière naar een hoger niveau te tillen, en als bedrijf streef je ernaar om de beste, hooggekwalificeerde leiders en visionairs binnen te halen die je organisatie kunnen transformeren. In deze ambitieuze zoektocht is executive search jouw sleutelwoord.

Wij geloven dat een succesvolle zoektocht gebaseerd moet zijn op een diepgaand begrip van de markt: de organisatie en diens specifieke noden, gecombineerd met een persoonlijke, consultatieve aanpak. Daarom gaan we verder dan enkel het screenen van cv’s. We kijken ook naar de juiste match op zowel professioneel als cultureel niveau.

Verder dan het oppervlakkige

Voordat we op zoek gaan naar de juiste kandidaat voor het invullen van je vacature, voeren we bij M18 een aantal in diepte interviews met jou. Op die manier leren we jouw organisatie, de keyspelers en de specifieke noden zo goed mogelijk kennen.

Het is niet zomaar een zoektocht naar kandidaten; het is een strategische benadering om topleiders te identificeren, aantrekken en te behouden die echt verschil kunnen maken. Bij ons draait het om het begrijpen van de unieke behoeften en ambities van zowel bedrijven als kandidaten.

Headhunters in België

Executive search Antwerpen: verwachtingen overtreffen

Bij M18 begrijpen we de cruciale rol die dit begrip speelt in het vormgeven van succesvolle teams en organisaties. Daarom is onze dienstverlening ontworpen om niet alleen aan je verwachtingen te voldoen, maar deze te overtreffen.

Executive search

Jarenlange ervaring

We hebben al meer dan 20 jaar ervaring in executive search op het gebied van sales en marketing, human resources en general management. De kennis die we opbouwden, zetten we in om dé perfecte match voor je te vinden. Wij helpen je zoeken naar iemand die zowel over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt, als naar iemand die naadloos in je bedrijfscultuur past. Voor minder gaan we niet.

Executive search versus gewone rekrutering

Wat is het grote verschil tussen executive search en gewone rekrutering? We leggen het je graag uit:

Doelgroep en posities

Executive search richt zich op het werven van topkandidaten voor senior-level en executive functies. Dit omvat posities zoals CEO’s, COO’s, CMO’s, CCO’s, directeuren, leidinggevenden en andere sleutelposities binnen een organisatie.

Gewone rekrutering is gericht op een breder scala van posities, inclusief starters en mid-level management, gespecialiseerde professionals, en algemene werknemersposities.

Executive search

Wervingsproces en benadering

Executive search omvat een grondige, op maat gemaakte benadering, inclusief diepgaand onderzoek, directe benadering van passieve kandidaten (die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan), en een streng beoordelingsproces. Executive search consultants werken vaak nauw samen met het senior management van het inhurende bedrijf om een perfecte match te garanderen.

Gewone rekrutering maakt meer gebruik van openbare vacatureadvertenties, databanken van CV’s, en actieve sollicitaties. Het proces is over het algemeen minder gepersonaliseerd dan executive search.

Executive search

Kosten en vergoedingen

Executive search is doorgaans duurder dan gewone recruiting, omdat het een gespecialiseerde dienst is die zich richt op hooggekwalificeerde kandidaten voor topfuncties. De vergoedingen zijn vaak een percentage van het jaarsalaris van de aangenomen kandidaat en reflecteren de intensiteit en het maatwerk van de zoektocht.

Gewone rekrutering kan werken op basis van een vast bedrag, een lager percentage van het salaris, of soms zelfs op uurbasis, afhankelijk van de dienst.

Executive search

Duur van de zoektocht

Executive searchtrajecten kunnen langer duren, soms enkele maanden, vanwege de noodzaak van een diepgaande zoektocht en evaluatie om de juiste kandidaat te vinden.

Gewone rekruteringsprocessen zijn over het algemeen sneller. Soms binnen enkele weken, omdat ze zich richten op actief zoekende kandidaten en posities die gemakkelijker te vullen zijn.

Vergeet echter niet dat gewone rekruteringsprocessen geheel afhankelijk zijn van instroom. Het kan soms dus ook zeer lang kan duren wanneer dit proces gebruikt wordt voor het zoeken van gespecialiseerd talent.

Executive search

De investering meer dan waard

Executive search is een investering in de toekomst van je organisatie of je persoonlijke carrière. Bij M18 zijn we toegewijd aan het leveren van executive search diensten die deze investering meer dan waard zijn.

Onze benadering van executive search is gebaseerd op vertrouwen, transparantie, partnership en resultaten. We zijn gepassioneerd over het bouwen van sterke relaties en het leveren van resultaten die echt impact maken.

Executive search

Waarom kiezen voor M18?

Er zijn verschillende executive search bureau’s waar je een beroep op kunt doen. Maar waarom doe je er goed aan om te kiezen voor ons? Omdat wij echt het verschil willen maken!

Wij kennen jouw sector door en door

Onze executive search professionals zijn niet alleen recruiters; ze zijn marktexperts die de uitdagingen en kansen binnen jouw specifieke sector kennen. Deze expertise stelt ons in staat om executive search uit te voeren met een precisie en inzicht die ongeëvenaard is.

Door ons te concentreren op zowel de behoeften van de organisatie als de carrière-aspiraties van kandidaten, creëert onze aanpak een perfecte match die leidt tot duurzame relaties en succes op lange termijn.

Timing is alles

In de wereld van executive search is timing alles. Ons team is erop gericht om efficiënt en effectief te werken, ervoor te zorgen dat je executive search behoeften worden voldaan met de urgentie en aandacht die ze vereisen.

We streven ernaar om het proces zo soepel en naadloos mogelijk te maken, waardoor je je kunt concentreren op wat het belangrijkste is – je bedrijfsdoelen realiseren of je carrière naar een hoger niveau tillen.

Executive search

Tevreden klanten

Wij mochten al heel wat tevreden bedrijven bijstaan. Als je nog niet overtuigd bent om met ons in zee te gaan, dan ben je dit ongetwijfeld na het lezen van deze positieve referenties waar wij bijzonder trots op zijn:

Ontdek de kracht van executive search

Ben je klaar om de kracht van executive search te ontdekken en hoe het je kan helpen je doelen te bereiken? Of heb je nog specifieke vragen of opmerkingen? Dan nodigen we je uit om contact op te nemen met onze specialisten.

Samen kunnen we de mogelijkheden van executive search verkennen en een strategie ontwikkelen die aansluit bij jouw unieke behoeften en ambities. Laat executive search de sleutel zijn tot jouw succesvol ingevulde vacature!

Deel deze blog op :

Gerelateerde berichten

M18: één van de beste en persoonlijke headhunters in België

LEADERSHIP, OR HOW TO BECOME POSITIVELY REDUNDANT

Wil je het nieuwste rechtstreeks in je inbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele kans!​