DE ONZICHTARE DOELGROEP – IN LOCKDOWN MET MIJN KAT

In deze lockdown is er sterk ingezoomd op specifieke groepen, de risicogroepen. Er zijn tal van tips en regels opgesteld om deze periode zo goed mogelijk voor hen te laten verlopen. Waar moet op gelet worden, hoe gedragen zij zich het best en hoe kunnen zij deze periode goed doorkomen.  

In het begin van het 100% alleen thuis zitten heb ik een aantal Webinars gevolgd over “efficiënt thuis werken”. Naast nuttige tips zoals routine creëren en een ordelijke werkplek behouden hield ik iets anders over aan deze virtuele lessen, een gemis.  

Ik wil zeker niet met de vinger wijzen, de tips waren waardevol en handig. Ze waren echter sterk gericht op een specifieke grote doelgroep, namelijk de gezinnen. De mensen die plots thuis gaan werken en terwijl ze hun peuters en pubers ook van onderwijs en aandacht moeten voorzien. Begrijpelijk, ik zie het mezelf niet doen en ik heb enorm veel respect voor zij die momenteel vijf à zes keer per dag schakelen tussen de rol van ouder en werknemer of werkgever. 

Ik miste tips voor een andere doelgroep, de mijne. De mensen die alleen wonen.  

Daarom heb ik vanuit mijn eigen ervaring een aantal tips voor jullie opgesomd, die mij geholpen hebben om niet gek (of nog gekker) te worden:  

  • Ik geniet in normale tijden enorm van de korte koffiekletsjes tussen het werken door. Die vallen nu weg aangezien ik thuis zit waardoor mijn kat mijn primaire gesprekspartner is geworden. Om deze eenzijdige conversaties tegen te gaan kan je wekelijkse momenten inplannen als team om bij te praten met collega’s, vragen hoe het met hen gaat en even over zaken te hebben babbelen die niet met werk te maken hebben. Doe hetzelfde met vrienden en familie, bel hen gewoon even op in plaats van berichtjes heen en weer te sturen.  
  • Ik ‘stalk’ mijn collega’s regelmatig. In plaats van steeds mails te sturen neem ik de telefoon of bel ik hen even via video. In mail verkeer beperk je je tot een afgebakende boodschap. Ik merk dat ik soms tot betere ideeën kom door in conversatie te gaan met een collega. Verder kan je via video of telefoon ook beter aftoetsen hoe iemand anders tegenover jouw boodschap staat en kunnen misinterpretaties vermeden worden. 
  • Doe je eigen ding. Voel je niet verplicht om plots hyper productief te zijn in je vrije tijd. Mijn social media wemelt momenteel van de influencers die aan het sporten en diëten zijn. Laat je niet gek maken en ga lekker door op je eigen tempo. Voor mij is dat sporten tijdens de middagpauze en mezelf één (en ja soms twee) keer per week trakteren op een grote pizza.  Balance is key 😉.    
  • Een off-day nu en dan is helemaal oké! Er valt een grote hoeveelheid aan sociale en leuke afleidingen weg door de huidige regels. Ik heb dagen gehad waar ik nergens zin in had, ik ben vast niet de enige. Weet dat dit normaal is en dat je waarschijnlijk synchroon met vele anderen Netflix aan het bingen bent, en daar is niks mis mee. 

Laat zeker ook weten hoe jullie deze periode hebben beleefd en overleefd. Wat heeft jullie “sane” gehouden?  

Deel deze blog op :

Gerelateerde berichten

M18: één van de beste en persoonlijke headhunters in België

LEADERSHIP, OR HOW TO BECOME POSITIVELY REDUNDANT

Wil je het nieuwste rechtstreeks in je inbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele kans!​